ENJOY THE LITTLE THINGS IN LIFE, FOR ONE DAY YOU'LL LOOK BACK AND REALIZE THEY WERE THE BIG THINGS

Monday, February 6, 2012

KENAPA PEREMPUAN MEMILIH ??

okay okay , nie bukan pasal pilih baju ke , pilih kasut ke . tidak sama sekali :D

nie semua pasal kenapa perempuan memilih dalam mencari pasangan :D

ade sesetengah lelaki ckp , perempuan hanya memilih lelaki yang handsome , gaya , bergaya sahaja ,,
tapi sebenarnye TIDAK :))

okay . eyra sebagai perempuan mengaku eyra seorang yang memilih :))

PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG MEMPUNYAI KERJA TETAP 

"wahai kaum lelaki , kalau awaak takde kerja tetap , cmane awak nak tanggung anak orang ?? nak bagi dia makan pasir kaaa?? time bercinta memang la boleh susah senang bersama bagai .. time dah kawin , dah ade anak berderet sanggup ke nak susah bersama lagi ?? 
okay ?? fikir-2kan lahh ..

PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG KEMAS 
"choy , perempuan mane nak lelaki yg selekeh kan ?? SIYESLY ! for me , tak perlulah bergaya , cukuplah sekadar kemas . sebab , bile kite kemas , barulah nampak kachak :DD nak tunjuk kat mak bapak and kawan-2 pon tak segan beb :D

PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG BERIMAN 
yelaa , kaum adam haruslah memimpin kaum hawa kan ?? kalau kaum adam pon iman cetek , cmane nak membimbing isteri dan anak-2 ?? korang kene sedar , sekarang dunia dah akhir zaman , maksiat dimana-mana . if iman di dada tak cukup , sangatlah mudah untuk kita tersasar.
PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG MENGHORMATI IBUNYA
menghormati ibu bukan beerti dia anak mak , anak emas anak silver or pape lah . tapi lelaki yang tidak berani melawan ibunya kerana hormatkan ibunya :)) sebab , lelaki yang rapat dengan mak , dia jarang menyakiti perempuan .

PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG BAIK AKHLAKNYA .
PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG BERTANGGUNGJAWAB .
PEREMPUAN MEMILIH LELAKI YANG DAPAT MENERIMA DIRI WANITA SEADANYA .

-
okay , nie je yang dapat dikongsikan bersama :D-
mohon maaf kalau ade tersilap bicara . :)
Di dalam al-Quran,Surah an-Nur; ayat 26; Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud: 

"Perempuan-perempuan jahat untuk laki-laki jahat,laki-laki Jahat untuk perempuan-perempuan jahat pula,perempuan-perempuan baik untuk laki-laki baik,laki-laki baik untuk perempuan-perempuan baik pula. Mereka itu (orang-orang baik) terlepas dan tuduhan yang mereka katakan,untuk mereka ampunan dan rezeki yang mulia." 

7 comments:

Muttallif said...

Semoga kamu mendapat yang terbaik :)

miranadia said...

memang kena memilih. saya pernah tulis entri pasal ni
http://budak-insaf.blogspot.com/2012/01/memilih-tapi-tidak-cerewet.html

semoga awak dapat pilih yang terbaik.
insyaAllah

Adila Saidi said...

betul sgt lah tuh.
tapi susah skrg nak dpt apa yg kita nak.

nuruashia said...

satu lagy..perempuan memilih lelaki yg ade pakej :)

Koding said...

Lelaki pon memilih jugak...

jahajahatable said...

lelaki lagilah kene pilih...cuma xobvious nampak yang lelaki ni memilih sebab die x tunjuk...biasala...ego lelaki..

eyyraa eyyfaa said...

semua orang harus memilih :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...